m11

Der findes rigtigt mange gode grunde til, at du bør overveje at investere i guld og sølv. Tager du udgangspunkt i den verdensøkonomi, der er på nuværende tidspunkt, er incitamentet for at investere i guld og sølv så meget desto større, da guld og sølv er sikre investeringer, som kan danne et godt fundament for din økonomi, uanset om verden rent økonomisk er i krise.

Guld

Historisk set en god investering

Det har altid været en god idé at investere i guld og sølv, og det har ikke ændret sig med årene. Valutaer derimod rammes af værditab, fordi penge kan trykkes igen og igen – det kan guld og sølv ikke. Faktisk er mange miner blevet lukket ned gennem tiden, fordi der ikke længere kunne udvindes tilstrækkeligt ædelmetal. Og dét har haft en positiv effekt på guldprisen.

Faktisk er guldprisen steget med hele 22 % siden januar 2016 – til sammenligning er aktiemarkedet faldet med 6 %. Ved at investere i guld og sølv er dine penge sikret mod krise og inflation, og det påvirkes således ikke negativt, når verdensøkonomien har krise. Tværtimod vil dét få prisen på guld til at stige.

Brug guldet i stedet for at have det liggende i en bankboks

Én af fordelene ved at investere i guld er, at du kan bruge guldet i anden sammenhæng. Du behøver ikke at have guldet liggende i en bankboks. Brug det i stedet til at lave nogle super smukke smykker til dig selv og den nærmeste familie. Dermed får I glæde af guldet, samtidig med at smykkerne er let omsættelige, hvis I skulle få brug for pengene. 

Selvom smykkerne bliver brugt, vil guldet ikke tabe værdi. Og det er faktisk én af de allerstørste fordele ved at investere i guld eller sølv. Det rammes nemlig ikke af massive udsving på samme måde, som for eksempel aktiemarkedet gør det. Det betyder også, at du ikke løber en stor risiko ved at investere i guld eller sølv.

Smykker

Betragt guld og sølv som en slags forsikring

Du skal dog heller ikke forvente, at du vil tjene styrtende med penge, når du har købt noget guld eller sølv. Køb af guld og sølv er mere at betragte som en slags forsikring i tilfælde af, at dårlige økonomiske tider skulle indtræde. Der er desuden masser af forretninger, som lever af at købe og sælge guld og sølv i store mængder, og det er således både nemt at købe og sælge guld og sølv.

Det er desuden nemt at følge med i guldpriserne, der er offentligt tilgængelige. Guldprisen følger en offentlig guldkurs, og du ved derfor altid præcis, hvad du kan få for det guld, du ligger inde med.

Det er vigtigt at bemærke, at det ikke nødvendigvis er en god idé at lade penge stå på en opsparing i banken. For det første er indlånsrente pt. ikke-eksisterende, men for det andet, kan du ikke vide dig 100% sikker på, at dine penge er helt sikre i banken, hvis en krise skulle opstå. Det er således vigtigt at sprede sine investeringer, og her er guld og sølv altså klart den sikreste vej.