m11

Uanset hvilken virksomhed du har, eller hvilke ydelser du tilbyder, så er det dyrt at starte op. Endvidere er der flere omkostninger, du bør have med i budgetlægningen. Det kan for eksempel være udgifter som en webshop, ansatte, lønninger, personaletøj, lokaler, strøm, vand, varme og elforbrug. Virksomhedens indtægter skal gerne være højere end udgifterne. 

kommunikation

Marketing og markedsføring 

Hvis virksomheden skal komme godt fra start, bør der investeres i markedsføring. De sociale medier er geniale, men hvis dit netværk ikke er med til at sprede dit budskab, kan disse gå lidt i hårdknude. Herved er det en god ide også at anvende visitkort, kuglepenne med logo, nøgleringe og diverse andet tilbehør. Din virksomhed bør have noget at give ud af. Brug gerne penge på en ordentlig åbningsreception. Herved får du vist virksomheden frem, og du kan fortælle om virksomhedens ydelser. Hvis virksomheden indeholder salg, bør personalet være letgenkendeligt. Her er personaletøj, en god og fin løsning. 

Budgetlægning 

Ved budgetlægning, bør markedsføringen være en del af budgettet. På denne måde har din virksomhed et overblik, over hvor mange penge der må anvendes til det. Start med den vigtigste del. I nogle brancher er visitkort det vigtigste, fremfor nøgleringe. Du skal ramme den kundekreds du tilhører. Hvis du rammer rigtigt fra start, tjener markedsføringen hurtigt sig selv hjem igen. Husk også at have følgende med i dine beregninger: 

  • Skat og moms afregninger 
  • Årsopgørelser 
  • Forsikringer til dig, din virksomhed og for de ansatte
  • kassekredit 
  • Løn firma 
  • Transport 
  • Revisor og advokat 
  • Virksomhedsoprettelse – selskab, personejet, iværksætter eller lignende. 

Dette er nogle af de udgifter, man ikke altid har med i sine overvejelser, når man vil starte en virksomhed. Det er også vigtigt at vide hvilken type firma og selskab der skal oprettes, da der er forskellige priser på disse. 

Virksomhedsstrategi

Lån penge til marketing 

Hvis virksomhedens økonomi ikke er tilstrækkelig til markedsføring, kan det være svært at få en god start. Det kan også være svært at låne penge, eller skaffe investorer. Hvis det er tilfældet, at banken ikke vil låne dig mere, end given startkapital, bør du måske overveje at kigge andre steder. Der findes flere låneudbydere derude, det handler bare om at finde den rigtige. 

Hav styr på det 

Hvis du vil være selvstændig, handler det nogle gange om en unik ide, samt et seriøst budget. Du bør være klar til at fremvise noget, inden du tager i banken eller møde med en anden låneudbyder. Hvis du fremviser et budget, skal du være klar til at knokle igennem for at nå det. Urealistiske mål afvises oftest.