m11

Mange danskere ender ud i uforudsete situationer med bilen eller snyder sig selv for penge. Hvis du kører langt til og fra arbejde, så har du nemlig mulighed for at få et kørselsfradrag. Alle, der bruger bil til arbejdet, er berettiget til at få kørselsfradraget. Taksterne er steget lidt til 2019 i forhold til 2018. Helt præcis, så drejer det sig om 4 øre pr. kilometer – men det løber også op!

Er du berettiget til kørselsfradrag?

Kører du mellem 25 og 120 kilometer om dagen, så kan du beregne 1,98 kroner pr. kilometer i fradrag. Kører du over de 120 kilometer om dage, så er taksten ca. det halve – nemlig 99 øre pr. kilometer. Kører du under 25 kilometer til og fra arbejde, så er du desværre ikke berettiget til kørselsfradrag.

Det kan godt være, at det ikke lyder af meget, men hvis man er opsat på at optimere sin indtjening, så er det her helt klart et sted, hvor man kan gøre det. Det kan hurtigt komme til at dreje sig om flere tusinde kroner om måneden, som man kan putte direkte ned i lommen i stedet for at punge ud til skattefar.

Det er meget nemt at søge om kørselsfradrag. Man går blot ind på nettet og udfylder et skema, hvor de relevante oplysninger er krævet. Her skal man blandt andet notere præcist hvor meget man kører på daglig basis.

Er du en af dem, der har tænkt, at autohjælp er en unødig udgift? Man kan naturligvis købe sig til akut hjælp, hvis man pludselig står med et problem og ikke kan køre videre. Her bliver man typisk sat bagest i køen og kommer til at betale overpris for hjælpen. Det er bare mildest talt røvirriterende at stå med en bil, der er brudt sammen, når man er på vej til et møde, på vej ud til en kunde eller på vej på arbejde, og man så ikke kan få hurtig hjælp.

beregn

Der er mange fordele ved at vælge autohjælp til, også selvom det koster penge.

  • Hurtig hjælp
  • Lånebil
  • Hjælp i alle EU lande
  • Kompensation for transport
  • Starthjælp
  • Bugsering
  • Nødreparation
  • Økonomisk overblik

Har man et abonnement på autohjælp, så får man hurtigt hjælp, så snart man har brug for det. Firmaerne har ofte en tid, som de lover hjælp inden for. Det er også meget normalt, at man får stillet en lånebil til rådighed, hvis ens egen pludselig ikke kan køre. Skal man blot have starthjælp, fordi man har glemt at slukke et lys i bilen, så er hjælpen også tilgængelig. Skal man eksempelvis på forretningsrejse i Europa, så behøver man heller ikke at bekymre sig om bilen, da man mange steder er dækket i hele Europa.

kørsel

Nogen gange kan det være nødvendigt at bugsere bilen væk, fordi den simpelthen ikke kan starte. Her kan der også være tale om nødreparation af bilen, så den kan komme ud at køre igen. Det er forskelligt, om det gælder for nærmeste værksted eller valgfrit værksted i Danmark. Sidst men ikke mindst, så har man en vis ro på økonomien, da man ikke pludselig står med en uforudset udgift i form af autohjælp, da dette er lagt ind i budgettet. Så Kan man bruge sine penge på fritid eller markedsføring i form af SEO eller andet, hvis man har sin egen virksomhed.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdninger og indeholder ikke redaktionelt stof.