m11

Førhen foregik alt der havde med økonomi at gøre i hånden. Et kontor var typisk proppet op med masser af reoler, og mapperne stod som klistret side om side. Når man skulle finde noget, så skulle man til at lede mellem de fysiske mapper og derefter finde den rigtige side i den respektive mappe. Alt det besvær har vi heldigvis fået mulighed for at digitalisere os ud af.

Slip for mapper i stribevis, og hold hele bogholderiet online i et digitalt bogføringsprogram

Nu om dage et det rent faktisk muligt at have hele sit bogholderi online. Der er naturligvis altid nogle kreditorer, der sender deres fakturaer på papir frem for pr. mail, men størstedelen af alle mapperne til papirer er blevet overflødige de fleste steder. Det skyldes, at så meget som muligt foregår digitalt nu.

Bogholder_online

Det digitale bogholderi er også meget mere praktisk på mange måder, og ikke mindst, så sparer det tid for medarbejderne. I stedet for at skulle finde en helt bestemt mappe i reolen, så kan regnskabsmedarbejderen blot åbne den pågældende mappe på computeren med få klik og med få sekunders arbejdstid. Er der noget specifikt, så kan man søge sig frem i stedet for at lede manuelt.

Et digitalt bogholderi tilbyder nye, nyttige værktøjer

I det digitale bogholderi er skabelonerne til de forskellige budgetter også designet på forhånd. Det betyder, at man blot skal sørge for at postere de forskellige tal de rigtige steder. Herefter udfører programmet de beregninger, som hører sig til den gældende post. Der er altså mange ting, der pludselig bliver automatiseret. Og netop denne automatisering er med til at nedbringe antallet af fejl.

Slip for mange manuelle fejl med et automatiseret program

Der kan hurtigt gå kage i et budget, hvis posteringerne ikke udregnes korrekt. Det gælder både for de forholdsvis simple budgetter såsom resultatbudgettet, men også når der skal beregnes på likviditeten, omstæningshastigheden og meget mere. Man kan selvfølgelig ikke undgå tastefejl eller skrivefejl, men selve udregningerne vil være korrekte hver gang. Dette medfører, at man kan stole bedre på de tal, som fremgår i bogholderiet.

Bogholder_online

Mere fokus på at styre økonomien frem for at konstatere og notere den

På trods af, at der bliver mindre og mindre manuelt tastearbejde, så bliver der ikke mindre at lave i økonomiafdelingen. Der bliver simpelthen effektiviseret og arbejdsresurserne bliver udnyttet bedre. I stedet for rigtig meget tastearbejde, så kan økonomerne fokusere mere på at styre økonomien og forudse fremtiden.

De får opgaver, der minder meget om det, so controlleren laver. De forskellige digitale bogføringsprogrammer giver en masse nye værktøjer, som er guld værd, når der skal arbejdes på økonomien.

Man kan sige det således, at i stedet for at konstatere virksomhedens økonomiske situation, så bliver der pludselig råderum til at lave bedre strategiske planlægninger med hjælp fra det digitale bogføringsprogram, så man kan lede virksomheden frem mod succes og hele tiden være flere skridt foran. Fordelene ved digital bogføring er derfor enorme.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdninger og indeholder ikke redaktionelt stof.