m11

Har du en mindre virksomhed, eller overvejer du at starte som selvstændig, så kommer der her nogle gode fif til at få din virksomhed godt fra start. 

lille skrivebord i træ

Hav en arbejdsplads 

Ofte har man ikke brug for at leje kontorfaciliteter i starten af en virksomhed liv, for på dette tidspunkt er det måske blot dig, der styrer alle tingene. Ikke desto mindre bør du have dig et kontor, eller kontorområde. Det er vigtigt for dig at have en følelse af at tage på arbejde i din virksomhed. 

Så udvælg et rum eller et område i et værelse, i din bolig, som kan fungere som kontor og arbejdsplads. Indret dette med et godt skrivebord, din computer, reoler med plads til de forskellige ting, du burde få brug for. Se det som var det din kontorplads på enhver anden arbejdsplads. Gør den indbydende at arbejde ved. 

Ved at have fuld bestemmelsesret over indretning af eget kontor, kan du også vælge et lidt flottere skrivebord. Hvorfor ikke vælge et smukt rustik plankebord? Så vil du i endnu højre grad nyde at kigge på din fine arbejdsplads derhjemme. 

Hav en fast arbejdsrutine 

Sørg også for, inden for rimeligheden grænser, at have nogle faste arbejdstider. Når du opsætter nogle start og slut tidspunkter for dit arbejde, vil det hjælpe dig til at arbejde mere effektivt i disse timer. Derudover vil du måske også være bedre til at slappe af og holde rigtig fri når du har fyraften, netop fordi du har været produktiv tidligere. 

Dog er der ingen, der siger at disse arbejdstider skal være lige så strengeste som på normale arbejdspladser. Du kan jo sagtens vælge at planlægge dine dage alternativt. Det kan være, at det er muligt at starte tidligere end kl 8 om morgen, men derimod holde et par timer fri midt på dagen, for så igen at arbejde nogle timer om eftermiddagen og start aften. Eller også starter du bare din arbejdsdag tidligt, for at kunne holde tidligere fri. 

planlæg din tid

Pas fortsat på din krop 

Midt i alt iveren for at få din nye virksomhed op at stå og blomstre, så er det også vigtigt, at du husker at passe på dig selv. Det er svært for din virksomhed at have det godt, hvis ud har det dårligt. Sørg for at sove nok, få sund og nærende mad, samt at træne. 

Du kan vælge at udnytte det, at du er hjemme til at få noget mere interessant til frokost, end hvad du ville putte i en normal madpakke. Bare sørg for, at det ikke bliver en tidsliges, så du mister for meget kostbar tid, der kunne bruges på dit firma. På den anden side så har du mindsket mange af de normale distraktioner fra kollegaer ved at arbejde hjemme, så der er helt bestemt tid til at lave en ordentlig og god frokost. 

Bruger du rigtig mange timer foran computeren, så kan det især være vigtigt at inkorporerer nogle rygøvelser i din træning.