m11

Nu til dags er vores arbejdsmarked indrettet sådan, at rigtig mange af os arbejder på kontor. Det kan involvere mange forskellige ting, og også mange forskellige niveauer af aktivitet. Men fælles for langt de fleste kontorjobs er, at de indebærer mange timer siddende foran computeren.

Computeren er et ekstremt effektivt værktøj i en lang række henseender, og derfor er den rigtig god, når det kommer til dit arbejde. Men den er til gengæld en farlig én, når det handler om din fysiske sundhed. For det er hårdt for din krop at sidde så meget ned i samme position. Særlig er det hårdt for din ryg at sidde mange timer foran skærmen. 

rygsmerter

Dårlig ryg giver mange gener

Er du en kontorarbejder, så kan du derfor sikkert godt kende følelsen af at være øm og stiv i ryg og nakke efter en lang arbejdsdag. Det er i sig selv slemt nok, men for rigtig mange stopper det ikke her. Den midlertidige tilstand udvikler sig nemlig nemt til noget permanent, og det kan skabe problemer i mange år fremad.

Dårlig ryg eller nakke skyldes nemlig tit slid. Og slid er ikke noget, du lige kan trække tilbage. Derfor handler det ikke kun om at træne din ryg, når skaden er sket – det handler i dén grad også om at være proaktiv. Her kommer nogle forslag til, hvordan du kan sørge for at være netop dette ved siden af dit arbejdsliv.

 træning

Træn eller gå ture. 

Når du bruger ryggen meget, skal den også være stærk. Hvis du vil sørge for at din ryg kan holde til mere og forbliver sund, er det derfor en rigtig god idé med målrettet rygtræning. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Du kan for eksempel vælge at træne derhjemme med dit eget træningsudstyr.

Du kan også vælge at tage ud i naturen og gå nogle lange ture. Her kan du for eksempel tage hunden med i bilen, køre ud til skov eller hav og gå. Den oprejste motion vil være lindrende for din ryg og samtidig også for dit sind.