m11

Billede 3:

Marketing er i dag mange ting og spænder bredt. I dag er det ikke kun et spørgsmål om annoncer og direkte reklame, men kommer i større og større grad til udtryk ved indirekte reklame, som man ikke altid får øje på ved første øjekast og måske endda ikke engang ved andet. Dertil kommer at dem der lever af at lave markedsføring har fået et langt mere fleksibelt arbejdet, fordi det lader sig gøre alle steder og på alle tidspunkter, hvilket den digitale levealder kan takkes for. Arbejdet går foran i forhold til en ny måde at strukturere arbejde på i en ny tid.

Reklamer via sociale medier og SEO

Reklame er i dag ikke kun direkte i vores ansigter, men foregår i højere grad indirekte. Dette sker fx typisk via sociale medier, hvor mere eller mindre kendte mennesker indirekte reklamerer for forskellige ting. Ofte sker det ikke direkte, men måske mere som en anbefaling af forskellige ting og har en stor indflydelse og markedsføringsværdi, som man ikke skal undervurdere. Ligeledes er SEO blevet mere og mere avanceret og gennemtænkt, hvilket gør at mange virksomheder i dag anvender sig af dette. Den digitale verden er ikke alene uundgåelig, men er også et meget nødvendigt medie, når det kommer til markedsføring. Stort set alt foregår i dag online og hvis man ikke er med her, så er man slet ikke med. Det er med at være med i det nyeste i forhold til SEO, for kriterierne for god søgemaskineoptimering ændrer sig hele tiden og skaber større og større krav til specialisterne.

marketing

For optimal markedsføring af produkter og tjenesteydelser skal de online medier altså bruges flittigt, for ikke at blive sat ud af spillet. Du kan i denne forbindelse sagtens kombinere markedsfæring på forskellige medier og kanaler.

Som marketingspecialist har du en alsidig arbejdsplads

Grundet den mere og mere online markedsføring der finder sted, er din arbejdsplads som marketingspecialist, ligeledes online. Det betyder at du har en fleksibel arbejdsplads med mange muligheder. Arbejde får nye grænser og kan udføres hvor du er og når du vil. Det er altså lige meget om du er på kontoret, om du sidder hjemme i din dagligstue eller om du befinder dig på en ferie på Koh-Samui – arbejdspladsen er der hvor du har adgang til din computer og internettet. Dette giver dig uanede muligheder for en alsidig og fleksibel arbejdsplads. Som arbejdsgiver er der også en række fordele i at kunne gøre arbejde op i opgaver frem for tid. Med dette menes at kravet til medarbejderne hæfter sig til den opgave der skal udføres og hvordan den bliver udført, ikke så meget hvor du er og hvor lang tid du bruger på det.

digital markedsføring

Mulighederne skaber ”work-life-balance”

Den digitale arbejdsplads og den alsidige samt fleksible arbejdsplads der er med til at give den menige marketingspecialist en god balance mellem arbejde og privatliv. Du har mulighed for selv at have medbestemmelse over hvordan din arbejdsdag skal struktureres i forhold til dit privatliv. Har du fx børn der skal hentes fra institution kl. 16, kan du stoppe arbejdet, og måske fortsætte om aftenen eller på et andet tidspunkt. Er du mere fri på hjemmefronten, har du mulighed for at sidde længere på kontoret. Du kan indrette dit arbejdsliv så det passer til dit specifikke privatliv. Det vil sige at der i langt højere grad tages hensyn til den enkelte medarbejder fremfor at skære alle over en kam.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdninger og indeholder ikke redaktionelt stof.