m11

I disse moderne tider, hvor internet og sociale medier fylder rigtig meget i vores bevidsthed og vores liv, er mediebilledet blevet fuldstændig ændret. De klassiske og traditionelle medier, som vi normalt betragter som for eksempel dagblade og tv-medier, har fået skarp konkurrence.

Det har de blandt andet i form af blogs. Blogs kan måske ikke betegnes som journalistik, men de befinder sig alligevel inden for samme spektrum inden for den samme medievirkelighed. Her er det blot private personer, der skriver om egne holdninger og erfaringer vedrørende givne emner.

Er du forælder? Skriv en forældreblog

Du kan også sagtens starte din egen blog. En blog kan være enormt sjov og givende. Den kan være en ventil for dine tanker, den kan være en måde at kommunikere med ligesindede på, og i det lange løb kan den endda potentiel være økonomisk indbringende.

Men hvad skal du så skrive om? Det er vigtigt at tage udgangspunkt i noget, som fylder i dit liv lige nu. Er du forælder, er en forældreblog om dine egne oplevelser et rigtig godt sted at starte. Her vil du kunne bidrage med din ege unikke vinkel på emnet.

Blog_start

Få sat din blog op

Det vigtigste at starte med er selvfølgelig at sætte din blog op på en måde, så den passer til dig. Det kan du enten gøre selv via en af de mange online programmer, der findes til den slags. Men du kan også alliere dig med en god webhost eller IT-konsulent.
Disse fagfolk kan hjælpe dig med at sætte en side op, der både fungerer med hensyn til hastighed, opløsning og set-up. Vil du gerne finpudse din blog endnu mere, så kan du også konsultere en grafiker med hensyn til det overordnede visuelle udtryk.

Skriv tekster, der fanger læseren

Når hjemmesiden er oppe og køre og det hele er, som det skal være, så skal du til at fokusere på indholdet. Og dette kan være svært. Selve teksterne på din blog skal selvfølgelig være dine egne, og dem kan du kun selv finde på.
Men når det kommer til introduktion, overskrifter og beskrivelse af dig selv, så kan det være en hjælp at alliere dig med en professionel tekstforfatter. Her vil du nemlig kunne få tips til, hvordan du præsenterer dig selv bedst og bedst fanger læseren, så de bliver på din side.

Blog_start

Suppler dine tekster med billeder

Man siger, at et billede siger mere en tusind ord. Og selvom din blog selvfølgelig primært skal være domineret af ordene, så kan det kun gøre den betydeligt bedre, hvis den også indeholder gode og underbyggende billeder. Men hvor skal billederne komme fra?

Det bedste er selvfølgelig, hvis det du skriver om, og det billederne viser, går hånd i hånd. Dermed er det mest effektive billeder fra din egen hverdag, der illustrerer dine egne glæder og udfordringer som forælder. Det vil dine læsere nemlig bedst kunne relatere til.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdninger og indeholder ikke redaktionelt stof.