m11

Har man en hjemmeside, er målet ofte at sælge noget. Måske sælger man ydelser eller produkter. Lige meget hvad man sælger, vil man altid gerne have flere besøgende. Jo flere der besøger din side, jo større er chancen for et salg. Har man reklamer, er det i den grad også godt med flere besøgende. Og hvordan gør man så dette? Flere og flere benytter sig af linkbuilding. Pointen i dette, er at få folk fra andre websites over på din egen. En ganske smart metode, som efterhånden anvendes meget.

Hvem kan benytte sig af linkbuilding?

Alle kan i princippet benytte sig af denne metode. Har man links til sin egen side på andre populære sider, er det klart en fordel. Dette vil typisk betyde flere besøgende, hvilket jo er hele pointen med linkbuilding. Linkes der til en bestemt hjemmeside fra en anden side med få besøgende, vil man derimod ikke få det store ud af det. Det handler altså om at være smart. Lær mere og find muligheder for linkbuilding. Der er nærmest uendeligt mange forskellige hjemmesider på nettet. Derfor er nogle naturligvis mere populære end andre. Drømmer man om at få flere besøgende, kan man med god samvittighed undersøge mulighederne for linkbuilding.

Linkbuilding

Linkbuilding er et princip der hører ind under SEO. Dette er en forkortelse for Search Engine Optimization, og handler om, hvor synlig en hjemmeside er på forskellige søgemaskiner. Eksempelvis Google, som er en meget populær søgemaskine. Sælger man musemåtter, gælder det altså om at få sin hjemmeside øverst på Google. Eller i hvert fald højt oppe – gerne blandt de ”øverste”. For det er dem folk ser først når de skriver ”mussemåtte i Google”. Og folk klikker ofte på det første, de ser. Kan man få sin hjemmeside højt oppe i søgemaskiner, er det naturligvis en god ting. Har man samtidig styr på linkbuilding, vil man pludselig et boost i antallet af besøgende.

Sørg for at have en pæn og overskuelig hjemmeside

Når nu folk besøger en hjemmeside, foretrækker langt de fleste en simpel side. Det er super irriterende, kan man ikke søge efter produkter eksempelvis. En hjemmeside behøver altså ikke at være vildt fancy. Hellere en simpel opbygning, der er til at forstå. Rigtig mange får deres sider sat op af professionelle. Det er nemlig bare nemmere, kender man ikke selv til det. Selvfølgelig kan man lære det, men det tager lidt tid.

Linkbuilding

Har man i sinde at lære det, er der nogle ting man helst skal kende til. For eksempel ”CRAP principperne”. Dette står for contrast, repetition, alignment samt proximity. Det handler om hvordan man opsætter sin side på en måde, hvorpå man som besøgende kan navigere uden besvær. Er man interesseret i selv at lave en hjemmeside, kan disse principper klart foreslås. De vil nemlig hjælpe dig godt på vej. Kommer man ind på en ulogisk, uoverskuelig hjemmeside, forlader man den hurtigt. Så vil man hellere finde en ny side i håb om, at denne er bedre. Får man mange besøgende via linkbuilding, er det altså super ærgerligt, at de forlader siden igen. Især hvis dette blot er småting, man nemt kan løse. Derfor betaler det sig altså at lave lidt research, og gøre tingene ordentligt.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdninger og indeholder ikke redaktionelt stof.