m11

Driver du din egen virksomhed, ved du med garanti, at det kan være en omkostningsfuld affære – især under opstarten. Under den dyre opstart kan det derfor være nødvendigt at spare andre steder – naturligvis med forhåbning og forventning om, at pengene en dag vil tjene sig ind igen, når først virksomheden er kommet godt fra start. Et oplagt sted at spare er eksempelvis på bilen. 

Mand kører bil

Vælg en model, der kan køre langt på literen

En af de dyreste aspekter ved at være bilejer over tid, er brændstof. I dag forhandler de fleste bilmærker både biler, der drives af benzin, diesel og el. Allerede når du vælger, om du vil have en benzin-, diesel- eller elbil, tager du stilling til, hvor mange penge, du vil bruge på brændstof til din bil. Eksempelvis er diesel billigere end benzin.

Udover typen af brændstof, er det i øvrigt en god idé at kigge på, hvor langt den pågældende bil kører på literen. Jo længere en bil kører pr liter brændstof, jo sjældnere vil det være nødvendigt at tanke bilen op. På den måde er der penge at spare over tid. Typisk kører mindre biler længere på literen, men der findes også større bilmodeller, som kan køre langt på en tank.

Sørg for at få foretaget de rigtige reparationer 

Når man køber en bil, skal man ikke kun betale den umiddelbare omkostning i form af selve bilens pris. Oveni prisen kommer brændstof som omtalt oven for og løbende reparationer. Netop reparationer er vigtige, fordi det vedligeholder bilen og sikrer den en længere levetid. Derfor bør man heller ikke springe over, hvor gæret er lavest, men i stedet sikre sig, at man får foretaget den bedste bilreparation. Selvom det er en omkostning nu og her, kan det betale sig i det lange løb, fordi man netop sikrer sig, at bilen holder længere, og at man ikke så hurtigt skal ud og investere i en ny.

Bilnøgler

Overvej at købe brugt

Et helt oplagt skridt at tage, hvis man ønsker at spare penge på bilen, er at købe brugt. Der kan være gode – og mange – penge at spare ved at købe en bil, der har kørt nogle kilometer. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal købe et gammelt og slidt vrag. Biler skal ikke have kørt mange kilometer, før de mister værdi, og du kan derfor få en relativt ny bil og samtidig spare penge.