m11

Markedsføring er mange ting. Det er alle de tiltag, du foretager dig for at få kunder i butikken. I dag er de fleste butikker online, og meget markedsføring foregår dér.

En del af markedsføringen online er SEO. Når du laver SEO-tekster, så skal du huske både dine kunder og søgemaskinerne. Teksterne skal kunne læses af mennesker, og de skal give mening. De skal også gerne have et indhold, man kan bruge til noget. Og på samme tid skal du tænke på søgemaskineoptimering.

Lad os se på to eksempler, der kan forklare det nærmere:

Mobilspil

Eksempel 1

Du vil gerne markedsføre en app, du har lavet. Din app er et casino-spil, der hedder Siesta Slots. Du skriver en tekst om spillet på din hjemmeside. Du forklarer i teksten, hvad spillet går ud på, og hvad man skal gøre. Du fortæller, hvorfor det er et sjovt spil, man skal downloade og spille.

Med de ting i din tekst har du tænkt på læseren og givet ham noget information.

Nu skal du så tænke søgemaskinerne med ind i din tekst. Start med at overveje, hvad dine potentielle kunder vil søge på, når de er klar til at finde en ny app. De søger måske på ord og fraser som ”app spil android”, ”sjovt spil til mobil” og ”spil-app”. Så skal du gerne have de ord og fraser med i din SEO-tekst, så søgemaskinerne kan finde den.

Kvinder dyrker yoga

Eksempel 2

Lad os se på et eksempel mere:

Du har en hjemmeside, der handler om yoga. Du vil gerne have nogle flere besøgende, så du begynder at skrive nogle flere tekster. Du ved en masse om yoga og yogaudstyr, så du kan sagtens få skrevet nogle tekster.

SEO-delen kommer faktisk også ret nemt. Folk kender nemlig ordet ”yoga”, og dem, der gerne vil vide mere om det, søger på ordet. Vil de vide mere om yogamåtter, så søger de på det, men det kan du også skrive en tekst om.

Fordi yoga-interesserede (og egentlig også mange andre) ved, hvad det hedder, kan søgemaskineoptimeringen komme nemt. Du skal bare skrive nogle tekster og dele din store viden om yoga og yogaudstyr. I eksempel 1 var det mindre logisk, fordi man ikke på forhånd kender spillets navn, Siesta Slots. Hvis man gør det, kan man bare downloade spillet. Med SEO vil du have fat i dem, der aldrig har hørt om spillet før. Og de søger på noget andet.