m11

Du kender måske alt for godt situationen: Du sidder og skal skrive en vigtig opgave på studiet, eller du sidder midt i en vigtig rapport til arbejdet, hvor du er afhængig af, at din computer samarbejder med dig. Men så sker det, der bare ikke må ske: Din computer ”beslutter” sig for at lukke ned, køre utroligt langsomt eller fryser, når du prøver at klikke på diverse links eller hjemmesider. I denne artikel vil vi derfor se lidt nærmere på tre tips til, hvad du kan gøre i disse situationer, når der opstår et IT problem – det er meget nyttig viden.

vred kvinde

Søg og du skal finde 

Når computeren lukker ned, fryser eller kører meget langsomt, kan gode råd være dyre, hvis man ikke ligefrem er uddannet IT ekspert, og man bare som udgangspunkt forventer, at teknikken kører, som den skal. Her kan du med fordel prøve at google IT problemet. Der dukker som regel gode instruktioner og diagnoser op, som du kan prøve af. Hvis det ikke virker, kan du også kontakte et professionelt IT firma som IToesningen, der er trænet i at løse diverse IT problemer. 

Giv dig tid 

Hvis man skal løse et problem, der handler om computeren og IT, skal man ikke være tidspresset eller stresset. Dette vil nemlig bare føre til, at man går i baglås og dermed forsinker løsningsprocessen yderligere. Især computerproblemer kan hurtigt drive en til vanvid, fordi der ikke eksisterer en normal logik til at løse problemet ud fra. Hvis computeren for eksempel ikke reagerer eller lukker ned pludseligt og uventet, kan der hurtigt opstå stor frustration, fordi computeren ikke reagerer logisk og som den ”burde” reagere. Dette er et stort stressmoment, og hvis man dermed oveni ikke har den fornødne tid til at løse det eller sætte sig ind i mulige årsager og løsninger, kan det bare ende i en stor hårdknude. Dermed er det super vigtigt, at du giver dig god tid til at klare det opståede problem. Dette vil give en helt anden oplevelse for dig, og der vil være større chance for, at det hele ender lykkeligt.  

udmattet mand ved computer

Kør en virusscanning 

Hvis du har fulgt ovenstående to råd til at klare dine IT problemer, og det stadig ikke er lykkedes at identificere problemet, kan du med fordel køre en virusscanning på computeren. IT problemet kan nemlig skyldes, at der en eller flere vira på computeren, der gør, at den for eksempel lukker ned, kører langsomt eller viser et hav af cookies. Når du har kørt virusscanningen vil computeren identificere, hvis der er virus, der er problemet og dernæst kan du med samme program fjerne den eller de pågældende vira. Det kan både gøre en forskel på din computers hastighed og ellers mærkværdige opførsel.